menno@walsweer.eu
 
   

   


In de jaren negentig deed Internet bij ons thuis haar intrede en kreeg ik de mogelijkheid een pagina op het web te zetten, gevuld met een paar van mijn liefhebberijen en passies. Toen Rita mij kwam te ontvallen mocht uiteraard mijn levensader, mijn alles overheersende hartstocht niet ontbreken. Het is geen klassiek in memoriam geworden,   maar een aan haar gewijd muziekstuk, een monumentje in foto's en een korte schets over de periode die gekenmerkt wordt door de onvoorstelbare geestkracht waarover Rita beschikte. Dat zij tot de laatste stonde geen weeklacht heeft geuit, noch in de voorafgaande jarenlange aanloop, spreekt boekdelen.

|

 

 
....Het zwaard van DamoclesToen het einde naderbij kwam begon ik te schrijven aan een muziekstuk met de veelzeggende titel Het zwaard van Damocles. De toonzetting houdt gelijke tred met de loop der gebeurtenissen. Het eerste gedeelte heeft een dreigende ondertoon maar is ook doordrongen van de lieflijke dialoog van ons samenzijn. Het tweede gedeelte beschrijft de laatste dagen. De dreiging heeft plaats gemaakt voor droevige berusting, het lieflijke bleef. Na het schrille slotakkoord in de nacht van 16 maart, geeft het derde gedeelte mijn gemoedstoestand sindsdien weer.

 

 Op initiatief van Rita kochten wij in 1987 een VW-campertje. Met dit tweede huisje - waaraan wij zeer verknocht waren - hebben wij In de daaropvolgende 36 jaar zo'n 200 lange- en korte fietsvakanties gemaakt. Onze talloze Europeese stadsbezoeken zijn niet of nauwelijks gedocumenteerd, maar onze jaarlijkse tochten door de bergen en langs de rivieren daarentegen wel. Bij wijze van klein monument ter nagedachtenis aan Rita heb ik daaruit een keuze gemaakt, aangevuld met een enkel beeld uit Velp.

Onderstaande link opent een nieuwe pagina met foto's van Rita over de 43 jaar die wij samen hebben doorgebracht:

Rita